Vogelhuis Rucphen

Sharing is caring!

Vogelhuis Rucphen
Vorige maand naar de vogelhut in Rucphen geweest het was een zeer aangename dag in een super grote hut met veel comfoor. Aan gekomen daar moet je wel een redelijk stuk lopen over een breed pad aan het eind moet je een stuk door het land lopen want de hut staat aan het eind van een land verscholen in het bos. Zoals gezegd het is een mooie hut zeer ruim er kunnen wel zes personen in mag maar vier dus veel ruimte voor je spullen.

Vogelhuis Rucphen ligt op een privaat stukje grond aan de rand van de Rucphense Bossen. Een schuilhut voor bosvogels, afwijkend van andere hutten door een vernieuwende kijk op het ontwerp en de aanleg van de drinkvijver. Het speciale aan deze drinkvijver is dat achter de plaats waar de vogels drinken en zich wassen nog ca. 4 meter vijver extra ligt. Deze extra ruimte geeft uw foto’s een natuurlijke uitstraling en een fraaie achtergrond. Op deze manier is uw foto geen standaard “schuilhutfoto” meer, maar een beeld voor op de cover van een natuurmagazine! Vormgeving hut De hut is 4,5 meter breed, 2 meter diep en 1,70 hoog.
Er wordt gefotografeerd door 2 ramen van speciaal spiegelglas, beide 180×40 cm. Hierdoor bied de hut ruimte aan gemakkelijk 4 fotografen. De hut is ingegraven en er wordt net boven het waterniveau gefotografeerd, op ooghoogte met de dieren. Comfort en accessoires Stoelen met kussens en armleuningen Spiegelglas Kledinghaken/kapstok kleine tafeltjes voor drinken of spullen op te plaatsen Enorm ruim opgezet Petroleumkachel (in de winter) Drinkvijver De drinkvijver is het paradepaardje van de hut. Het is een enorm grote vijver van 10.000 liter! De onderscheidende factor van Vogelhuis Rucphen. Doel van het ontwerp is te zorgen dat de foto’s zo natuurlijk mogelijk zijn en het gevoel van ruimte uitstralen. Achter de wasplaats loopt de vijver nog ca. 4 meter door, wat deze opvatting mogelijk maakt.

Home

 

 

Geef een reactie